Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Tanszéki tevékenységTársadalmi misszió


Universities Fighting World Hunger (UFWH)
Egyetemek Harca az Éhezés Ellen

Az UFWH alapvető célja, hogy kidolgozzon és életbe léptessen egy olyan – hallgatóknak és oktatóknak szóló – akciótervet, amely az egyetem közösségét arra ösztönzi, hogy erőfeszítéseket tegyen az éhezés megszüntetésére. A Miskolci Egyetem UFWH csoportja a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetével közösen segíti azokat a térségünkben (és nem távoli helyeken!) élő rászorulókat, akik éheznek, és segítségre van szükségük. További információ a szervezetről: Universities Fighting World Hunger
A szervezet 2004-ben kezdte meg a működését az Auburni Egyetemen (Alabama, USA) az ENSZ Világélelmezési programjával együttműködve. Az UFWH munkájába mára már közel 300 egyetemi kampusz kapcsolódott be világszerte, de csak kevesen működik Európában.
A Miskolci Egyetem kampuszán is működik egy hallgatókból és oktatókból álló csoport, amely csatlakozott az  UFWH nemzetközi mozgalomhoz.Az őszi és tavaszi gyűjtési időpontokban önkéntesek tartós élelmiszert gyűjtenek a kampusz főbejáratánál és a galériánál. Nem kell sokat adományozni, mert sok kicsi sokra megy! Az adományként felajánlott tartós élelmiszerek szavatossági ideje legalább 3 hónap legyen! Adományként készpénzt is elfogadunk. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete biztosítja, hogy az adományok eljussanak a segítségre szoruló emberekhez.
Kérjük, csatlakozzon hozzánk, ha Ön is szeretné segíteni!  
További információk: Dennis Engel     engeldennis@hotmail.com

Visszajelzések
Dennis Engel, a BTK Modern Filológiai Intézetének oktatója 2013 óta rendszeresen, minden évben két alkalommal szervezi meg az UFWH (Universities Fighting World Hunger, Egyetemek harca az éhezés ellen) akciót a Miskolci Egyetemen.
Kollégánk lelkes és áldozatkész munkájának, valamint az oktatók és hallgatók pozitív hozzáállásának, aktív részvételének az eredményét tükrözik az alábbi visszajelzések:
Az UFWH 2022 januári hírlevélben a Miskolci Egyetem volt a fókuszban!
 
***

Tanszékünkön 2022 óta civil szervezetek honlapjait fordítjuk le angol illetve német nyelvre, társadalmi munkában, az egyik gyakorlati óra keretei között. A hallgatók számára kihívás, egyben jóleső érzés, hogy ilyen feladatot végezhetnek, a szervezetek pedig ingyenesen juthatnak minőségi fordításhoz másodéves, végzés előtt álló hallgatóink segítségével.

Nonprofit szervezetek jelentkezését várjuk.
Kapcsolattartó: Sasvári Anna, anna.sasvari@uni-miskolc.hu

InDaHouse Hungary 

(2022/23-as tanév)

Másodéves MA hallgatóink az InDaHouse Hungary Egyesület honlapját fordították le magyarról angol nyelvre. Munkájuk elismeréseként egy oklevelet és egy kitűzőt kaptak.
 
“Örülök, hogy olyan helyen segíthettem a tudásommal, ahol arra tényleg nagy szükség volt.” Balogh Bianka, hallgató
 
“Feldobta a tanórákat az, hogy egy közös célért, egy ilyen nemes célért dolgoztunk együtt.” Kabai Bálint, hallgató
 
"Jó érzés volt, hogy egy olyan civil szervezet munkáját segíthettünk, amely önkéntesei hátrányos helyzetű gyerekek számára egyenlő esélyeket kívánnak teremteni." Ványai Eszter, hallgató
 
“Szarka Zsanett, az InDaHouse kommunikációs munkatársa volt a partnerünk a kezdetektől; hatékony volt az együttműködés. A hallgatókon is azt tapasztaltam, hogy a projekt igazán motiválta őket. Mindannyian lelkesen dolgoztunk együtt a cél érdekében.
Igyekezni fogunk minden éven biztosítani a másodéves hallgatóknak egy ilyen lehetőséget, mert szakmailag és emberileg is mindenki számára előnyös. Felemelő érzés hasznos munkát végezni egy jótékony cél érdekében.” Sasvári Anna, oktató